Narancsos-mézes vaddisznószűz
Címkék: narancs vaddisznó bélszín fruska szent benedek
2012.12.02. 00:21
80 dkg vaddisznóbélszín
- 3 db narancs
- 10 dkg vaj
- 2 ek méz
- 2 fej vöröshagyma
- 2-2 tk őrölt feketebors- és gyömbérpor
- 2 ág rozmaring
- só
- 2 ek kandírozott narancshéj
- 1 dl fehérbor
A narancsokat jó alaposan megmossuk, majd a héjuk külső illatos részét durva sajtreszelőn lereszeljük és porcukorral meghintve, zsírpapírra kiterítve, meleg száraz helyen megszárítjuk kb. 10-12 óra alatt. A visszamaradt narancshús levét kifacsarjuk és a hártyáktól megtisztított vaddisznóbélszínre öntjük egy tűzálló tálban, vagy tepsiben. A húst 1-2 alkalommal megforgatva, egy teljes éjszakán át hagyjuk pácolódni a gyümölcslében, majd szórjuk meg minden oldalról frissen tört feketeborssal, sóval és kenjük be a gyömbérrel ízesített mézzel.
Borajánló:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.