• 80 dkg vaddisznóbélszín
  • 3 db narancs
  • 10 dkg vaj
  • 2 ek méz
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2-2 tk őrölt feketebors- és gyömbérpor
  • 2 ág rozmaring
  • 2 ek kandírozott narancshéj
  • 1 dl fehérbor

A narancsokat jó alaposan megmossuk, majd a héjuk külső illatos részét durva sajtreszelőn lereszeljük és porcukorral meghintve, zsírpapírra kiterítve, meleg száraz helyen megszárítjuk kb. 10-12 óra alatt. A visszamaradt narancshús levét kifacsarjuk és a hártyáktól megtisztított vaddisznóbélszínre öntjük egy tűzálló tálban, vagy tepsiben. A húst 1-2 alkalommal megforgatva, egy teljes éjszakán át hagyjuk pácolódni a gyümölcslében, majd szórjuk meg minden oldalról frissen tört feketeborssal, sóval és kenjük be a gyömbérrel ízesített mézzel.

A hagymát és a rozmaringágról lehúzott leveleket igen apróra felvágjuk és a hús köré szórjuk az 1-1 dl borral és vízzel felhígított, visszamaradt páclébe. A vajat a húsra morzsoljuk, majd lefedve, előmelegített sütőben, 120 fokon kb. 1 órán keresztül sütjük, mialatt egyszer megfordítjuk. Miután kivettük a sütőből, 5-10 percig pihentessük, vágjunk belőle szeleteket, majd díszítsük a kandírozott narancshéjjal és adjuk asztalra tetszőleges körettel.

Borajánló:

A Szent Benedek Pincészet Fruska nevű 2008-as évjáratú tokaji házasítását ajánlom hozzá, melynek még mindig üde, citrusos illata és kellemes savai, jól élvezhető mineralitással párosulnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://boresvad.blog.hu/api/trackback/id/tr434942300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása