- 1 db szarvasmáj
- 1 l tej
- 1 kis fej fokhagyma
- 20 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- só, bors, fehérbors
- 2 dl száraz furmint
- 2 tk barnacukor
- 1 ek kukoricakeményítő
- 2 dl húsleves
A májról eltávolítjuk a külső hártyát és a vastagabb ereket, majd ujjnyi szeletekre vágjuk és a zúzott fokhagymával ízesített hideg tejbe áztatjuk az egészet kb. 6-8 órára. A pácolt májszeleteket ezután jól lecsöpögtetjük és borsos lisztbe forgatjuk, majd a felforrósított vajban mindkét oldalukat megpirítjuk.
Ezután a serpenyőbe beleöntjük a bort és feloldjuk vele a visszamaradt pörzsanyagokat, majd az így kapott esszenciát besűrítjük a húslevesben feloldott keményítővel. A mártást végül kevés barnacukorral, sóval és fehérborssal ízesítjük. Köretként párolt kelkáposztát és metélőhagymás burgonyapürét adunk hozzá.
A Szent Benedek Pincészet 2009-es Tokaji Furmintját ajánlom hozzá, a Szent Tamás-dűlőből. A Tokaj-hegyalja legfelkapottabb, legendás területén, a mádi Szent Tamás dűlőben terméskorlátozással termelt furmint szőlőből készült száraz bor a belsőségekből, libamájból, szárnyasokból és borjúból készült ételek mellett tud leginkább kibontakozni.
A bejegyzés trackback címe:
https://boresvad.blog.hu/api/trackback/id/tr114948199
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.