• 1 db szarvasmáj
  • 1 l tej
  • 1 kis fej fokhagyma
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • só, bors, fehérbors
  • 2 dl száraz furmint
  • 2 tk barnacukor
  • 1 ek kukoricakeményítő
  • 2 dl húsleves

A májról eltávolítjuk a külső hártyát és a vastagabb ereket, majd ujjnyi szeletekre vágjuk és a zúzott fokhagymával ízesített hideg tejbe áztatjuk az egészet kb. 6-8 órára. A pácolt májszeleteket ezután jól lecsöpögtetjük és borsos lisztbe forgatjuk, majd a felforrósított vajban mindkét oldalukat megpirítjuk.
Ezután a serpenyőbe beleöntjük a bort és feloldjuk vele a visszamaradt pörzsanyagokat, majd az így kapott esszenciát besűrítjük a húslevesben feloldott keményítővel. A mártást végül kevés barnacukorral, sóval és fehérborssal ízesítjük. Köretként párolt kelkáposztát és metélőhagymás burgonyapürét adunk hozzá.

 Borajánló:

A Szent Benedek Pincészet 2009-es Tokaji Furmintját ajánlom hozzá, a Szent Tamás-dűlőből. A Tokaj-hegyalja legfelkapottabb, legendás területén, a mádi Szent Tamás dűlőben terméskorlátozással termelt furmint szőlőből készült száraz bor a belsőségekből, libamájból, szárnyasokból és borjúból készült ételek mellett tud leginkább kibontakozni.  

A bejegyzés trackback címe:

https://boresvad.blog.hu/api/trackback/id/tr524948199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása